dijous, de gener 11, 2007

Cartellera vista

De cinema fa dies que no en veig en general però lo poc que he vist han estat les següents pel•lícules, “el Perfum” per mi a estat la millor de les quines he vist, la vaig anar a veure al cinema de la Seu on la van fer en català i esta molt be, desprès la pel•lícula de “GAL” que esta bé però es una mica fluixa i per acabar una de dibuixos que també estan be eh! Jeje i a aquesta es la de “Happy Feat” on un pingüí es veu immers en diferents aventures i coneix gent nova.

El perfume: historia de un asesino



Sinopsis:

Jean-Baptiste Grenouille (Ben Whishaw) va néixer enmig del pudor de les restes de peix d'un mercat i va ser abandonat per la seva mare a les escombraries. L'autoritat es va fer càrrec del bebé que va anar d'hospici en hospici i va sentenciar a la seva mare a la horca. El noi va créixer en un ambient hostil, ningú el volia i fins i tot els seus companys van intentar assassinar-lo i tot perquè havia alguna cosa que el feia diferent: no tenia olor. A canvi, Jean-Baptiste posseïa un olfacte excepcional.

Als 20 anys, després de treballar a una curtidería, aconsegueix treballar pel perfumer Baldini (Dustin Hoffman), qui li ensenya a destil·lar essències. Però ell volia atrapar altres olors, l'olor del cristall, del coure... i sobretot l'olor de certes dones. A canvi de centenars de fórmules de perfums amb els quals Baldini es va enriquir, li va escriure una carta de recomanació per a aprendre l'art de 'enfleurage' a la capital mundial del perfum: Grasse. Un cop allà, aconsegueix el seu objectiu, un perfum els ingredients del qual són l'essència de joves noies de la ciutat, a les quals havia de matar i mutilar per a obtenir-la.


Nota: 8/10

GAL



Sinopsis:

Basat en fets reals de la recent historia d'Espanya, la pel·lícula 'GAL' conta la investigació periodística duta per periodistes espanyols sobre la naturalesa del Grup Antiterrorista d'Alliberament (GAL), que entre els anys 1983 i 1987 van cometre contra l'entorn d'ETA més de trenta atemptats amb el resultat de 27 morts i més de cinquanta ferits al sud de França, una gran part per error.

La filosofia d'aquesta guerra bruta contra ETA, que llavors vivia els seus moments de major crueltat i agressivitat en les seves accions contra l'estat espanyol, eren la màxima de l'ull per ull d'una banda, i la creença que traslladant la guerra a territori gal, el govern francès començaria a col·laborar en la lluita contra ETA. I així va anar. Com resultat de les investigacions periodístiques, la justícia espanyola va poder demostrar que els atemptats van ser organitzats i financiats per part del Govern espanyol, i en 1994 van ser condemnats 11 funcionaris públics, amb el Ministre de l'Interior de l'època al capdavant, a penes de presó entre 10 i 4 anys per diversos delictes.

Però amb anterioritat a les sentències, la investigació, encapçalada pels periodistes de Diario 16, també va suposar el cessament del director del diari, al que van seguir els seus principals col·laboradors, que van aconseguir posar en circulació un nou diari, El Mundo del siglo XXI, en un temps record, i des de les pàgines del qual van prosseguir amb èxit les investigacions d'un cas que es pot considerar el Watergate espanyol.


Nota: 6/10

Happy Feet



Sinopsis:

Happy feet: Rompiendo el hielo es desenvolupa en un lloc de l'Antàrtida. A la terra dels pingüins Emperadors, on cadascun d'ells necessita una cançó per atreure la seva ànima bessona, neix un pingüí que no sap cantar. El nostre heroi Mumble, fill de Memphis i Norma Jean, és el pitjor cantant del món¿ d'altra banda aquest pingüí resulta ser... un genial ballarí de claqué!

Nota: 7/10