divendres, de març 09, 2012

Crònica al moment de l'incendi de Calbinyà (La Seu d'Urgell)

ACTUALITZACIÓ DIA 9 A LES 23:20:H

Trucada a bombers, bona evolució! Via. Albert Batalla

ACTUALITZACIÓ A LES 20:37:H

L’incendi de la muntanya de Calbinyà es troba en fase de control des de les 16.35 hores. Hi continuen treballant 11 vehicles dels Bombers de la Generalitat. Segons les dades facilitades pel Cos d’Agents Rurals la superfície afectada és de 121,73 hectàrees, totes pertanyents al terme de Valls de Valira. D’aquestes, 104,62 són de massa arbrada; 8,79 és matollar i 8,33 hectàrees són pastures. Via Ràdio Seu

ACTUALITZACIÓ A LES 19:50:H

Acaba reunió coordinació comandaments. El perímetre del foc totalment encerclat per mànegues. Dotacions treballaran tota la nit. Via. Albert Batalla

ACTUALITZACIÓ A LES 19:00:H

Albert Batalla: Encara queda feina per fer. Incendi en fase de control, no vol dir controlat. Les categories són actiu, en fase de control, controlat i extingit. Ara som a la segona categoria (fase de control). Es treballa intensament per passar a la tercera (controlat). És un pas cap a la millor notícia: l'extinció.

ACTUALITZACIÓ A LES 18:55:H (Carlos Bertran fotografies d'ahir a la nit)






ACTUALITZACIÓ A LES 18:45:H 

S'han cremat 125ha a Calbinyà i rodalies. 

ACTUALITZACIÓ A LES 18:30H via Albert Batalla - Alcalde de la Seu d'Urgell

El director general d'emergències de la Generalitat de Catalunya anuncia des del centre de comandament de la mateixa Seu d'Urgell que l'incendi està en fase de control.

ACTUALITZACIÓ A LES 18:25H via Jordi Fàbrega

Mati

Tarda


ACTUALITZACIÓ A LES 18:00H via Ràdio Seu (Mapa amb el perímetre del foc de Calbinyà, aquest migdia des de la pantalla del Centre de Comandament, al Parc de Bombers de la Seu:)



ACTUALITZACIÓ A LES 17:45H (Fotos Fara)






ACTUALITZACIÓ A LES 17:35H (Fotos: Monica Solans i Toni Cadena)




ACTUALITZACIÓ A LES 16:20H 


Abans i després

Via Turisme la Seu

Font Borja

ACTUALITZACIÓ A LES 16:00H es poden veure els efectius treballant




ACTUALITZACIÓ A LES 15H: Els Bombers esperen tenir controlat el foc de les Valls de Valira durant el dia d'avui. Tot i així, el conseller Puig destaca que la situació actual és un "còctel explosiu" per la sequera, la manca de neu i els episodis de vent. A la zona del nucli de Calbinyà, torna a veure's un focus actiu.





ACTUALITZACIÓ A LES 14H: Optimisme moderat en aquests moments en relació amb l'incendi de Calbinyà. Les condicions meteorològiques estan facilitant les tasques d'extinció. Després d'un ball de xifres sobre les hectàrees cremades, la darrera dada dels agents rurals indica que se n'han calcinat 120. El conseller d'Interior, Felip Puig, ha arribat fa uns minuts a la Seu d'Urgell, on participa en una reunió del centre de comandament.



ACTUALITZACIÓ A LA 13: Es pot veure com ha quedat part del terreny on ha atacat el foc :(



ACTUALITZACIO: A les 12 del migdia està previst que el conseller d'Interior, Felip Puig, informi de l'evolució dels incendis de l'Alt Pirineu al Parc de Bombers de la Seu. De moment, el flanc esquerre està essent el principal obstacle en l'extinció de l'incendi a la muntanya de Calbinyà. El terreny abrupte complica les tasques malgrat que la part més propera a la Seu ja està pràcticament controlada.

                                                                     Via Ràdio Seu


ACTUALITZACIÓ 11:00: El flanc esquerre del foc de les Valls de Valira continua actiu. Treballen a la zona una vintena de dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat i cinc més del Principat d’Andorra. També s'han mobilitzat quatre avions de vigilància i atac i un helicòpter de comandament del Principat d’Andorra.



----

Els mitjans aeris Mitjans aeris ja s'han incorporat aquest matí a les tasques d'extinció del foc de Valls de Valira. Emergències preveu que es pugui controlar en les pròximes hores. Aquesta és la imatge actual de la zona afectada, vista des de Castellciutat:


Via Ràdio Seu

 A les 09.30, els hidroavions encara hi treballen.



Via Turisme la Seu

Un hidroavió participant en les tasques d'extinció de l'incendi a Calbinyà:


Via Ràdio Seu
----------------------------------------
RESULTAT FINAL DE L'INCENDI
---------------------------------------
http://fubuddp.blogspot.com/2012/03/resultat-de-lincendi-de-calbinya-final.html