divendres, de juny 22, 2007

Gràcies Blogger!!!

El conegut gestor de blocs "Blogger" ja es troba disponible en català. Des de fa pocs dies el servei de blocs que ofereix Blogger -també Blogspot-, que l'any 2003 va ser comprat per Google i que actualment és el més important de la xarxa, inclou la llengua catalana com a una de les disponibles per a obrir-hi un bloc. Això implica que també s'ha traduït al català la interfície de gestió del bloc, totes les plantilles, i en general tot l'entorn dels blocs Blogger. A més a més el sistema identifica la llengua del navegador i en cas de tenir-lo en català redirecciona directament a la versió catalana del Blogger.

El català passa a ser d'aquesta manera una de les 33 llengües (més tres variants, anglès americà, portuguès brasiler i xinès tradicional) en les que hom pot emprar Blogger. Google continua així afegint la llengua catalana als seus serveis més populars, tal i com ha anat passant amb el mateix Google, amb el GMail, amb el Google Picasa i properament amb el Google AdSense, que tot i que ja admet la llengua catalana encara no ha estat implementada a la interfície ni es permet filtrar per aquesta llengua a l'hora de visualitzar anuncis.

Com a curiositat fins i tot es pot visitar en català l' "about" amb la història del naixement de Blogger.

Blogger es la pagina on tinc el meu Blog per la gent que no o sàpiga, estic content ja que per fi puc treballar amb el meu idioma i no tindre que fer servir un segon o tercer idioma (Inglés o Castellà). Veig que la gent de Google cada dia dona un pas endavant per atansar-se a tot el món i així no decebre a la gent. Gràcies de nou per donar aquest pas.

Aquí adjunto una imatge on es pot veure que les caselles que es fan servir per treballar amb Blogger estan traduïdes al català.

1 comentari:

Pau Margarit Company ha dit...

una gran noticia sens dubte.