dissabte, d’abril 08, 2006

Amb 4 llums no n'hi ha prou!!!

Si llegiu els diaris, avui, parlen de l'accident que hi va haber ahir a Nargó... Recordeu que fa uns dies... es va anunciar a "bombo i platillo" que s'habien posat 4 llums a la curva mes perillosa de la C14.

Senyors d'Obres Públiques, NO N'HI HA PROU!!!

Es normal aixó? Soc de Coll de Nargó, he fet de bomber (voluntari) allà, i a l'estiu o en vacances, sempre hi he anat a buscar algú accidentat, amb mes o menys fortuna. Ahir dues persones hi van deixar la pell... altres estan fotudes... Coi! Ja toca arreglar aquella curva, DE DEBÓ! Deixa't de posar llums. Deixa't de vigilar a El Plà de Sant Tirs, amagat entre els matolls si portem el cinturó o no (a la mateixa hora hi habia una parella de Mossos al Plà).

Aquesta curva es coneguda desde sempre per la seva "mala llet". Explico com està feta... Pujant cap a La Seu, desde Ponts... un cop passat Coll de Nargó (una benzinera, un hotel, un hostal...) fem una curva a esquerra (a mitja curva hi ha un cartell indicatiu lluminós), despres una a dreta suau.... i despres la curva en questió (a la montanya hi ha una senyera enorme pintada). Aquesta curva sembla suau i ho es, però fins a la meitat!!! despres es tanca de cop i aquí es on la gent no te temps de rectificar i es menja el carril contrari. Per a mes problema, no hi ha escapatoria pel cotxe que va en sentit contrari, ja que la "cuneta" no es accessible. Resultat... els dos vehicles xoquen de cara a una velocitat de 80Km/h cada un. Si es un dia de trànsit... segur que hi trovarem altres vehicles implicats. Allà no hi ha escapatoria, ni manera de aturar-se.

No soc enginyer, no soc topograf, però... Refer la curva i fer-la UNIFORME no es impossible! Si aquella curva no tingues aquell cop de volant sobtat al mig... no hi hauria cap accident.
Que per que ho dic?
Fàcil... No han accidents allà provocats per la gent de la comarca, que sap com ha de fer-la.
Ahir eren de Saragossa... i demà?
Repeteixo, no n'hi ha prou amb 4 llums!!!

Text escrit per Jordi

5 comentaris:

Jordi ha dit...

gracies toni...
Avui tot dinat amb el Guti... estavam parlant de fer una mani i tallar al carretera allà a la curva en questió montar un bon pollo i donar info a la penya pq sàpiga que esta a la pitjor curva de la C14.

I per que no?

ja fot pudor tot aixó.

Fubu ha dit...

Dres Jordi :) per aixo estem.
Tens tota la raó, es podria fer aquesta manifestacio pacifica i fes que es sentis a tot catalunya i fins on calgui, convocar als mitjans de comunicació i venga a liar-la. :)

Coll de Nargo no ha de veure més morts en aquell tram.

eskary ha dit...

Tens molta rao Jordi, aquella curva es molt perillosa. Hem sembla molt be lo de la manifestacio jo m'hi apunto. A mi hem va passar, que era novatillo i portava un cotxe que traccionava a les rodes de darrere, vaig entrar la curva a 80 semblava que es pogues fer a 100, pero quan es tanca, i mes siguen un BMW antic... ja se sap... s'envan de cul, i si si, efectivament a mitja curva enculada al canto! Novatillo? Vale, pero si haguesin posat un cartell de 60 jo l'hauria entrat a 60. Aquell dia hem va salvar el ABS i que nomes hem vaig menjar mig metre de l'altre carril. MANI YA!

Mireia ha dit...

Anem, anem! Crec que molta gent de la comarca s'hi apuntaria eh! S'ha de fer en cap de setmana per això,per liar-la ben liada, sinó només es perjudica a la gent que es desplaça per anar a treballar i no mola.

Mkvenneth ha dit...

io mapunto a la mani xD po sha de fer en dissabte ke sino nom va b xDD
Shauria de fer si es pogues abans ke tankin pistes... aixi krearem mes soroll.. ke la majoria dls eskiadors son de fora.
Jo hi faria pasar el ministre de foment i OOPP i kes menges la curva.. a ver kuan tarden a modificar el traçat...