dissabte, d’octubre 15, 2005

L’associació juvenil XiNTCAT es donarà a conèixer a la ciutat i al públic en general durant la Fira de Sant Ermengol 2005 de La Seu d'Urgell

La Seu d’Urgell (Alt Urgell) té des de fa uns mesos una xarxa informàtica sense fils (wifi) d’abast municipal. Aquesta xarxa està gestionada i mantinguda per l’associació juvenil XiNTCAT amb el suport de l’ajuntament de la ciutat. XiNTCAT és una associació sense ànim de lucre que vol difondre les noves tecnologies informàtiques a la Seu i comarca, que proporcionarà la infraestructura necessària per a la connexió a Internet als estands de la Fira de Sant Ermengol.

Gràcies a XiNTCAT, per primera vegada durant la Fira de Sant Ermengol, la Seu compta amb una xarxa sense fils. Les possibilitats són immenses: connexions des de dos zones separades, consultes a Internet, missatgeria, veu per IP, etc. Durant aquest dies de fira, la finalitat de l’associació és donar-se a conèixer i introduir els joves –i per què no, els no tan joves– en el món de les noves tecnologies i en especial, en les xarxes Wifi que tan de moda estan. I la millor manera de fer-ho era engegant aquesta xarxa que cobreix el 90% de la ciutat i que ja arriba a punts allunyats de la capital com Adrall, Alàs, Montferrer, etc. La xarxa donarà cobertura als estands que ho vulguin durant la fira, a la vela de Doctor Peiró i al pavelló d’Esports, on s’ubiquen les entitats i associacions.

L'associació XiNTCAT posarà a disposició de tothom, al nostre estand, un ordinador que utilitza aquesta tecnologia sense fils, amb el qual tothom que ho vulgui i gratuïtament podrà fer consultes a Internet, correu o missatgeria instantània.

També cal mencionar que durant la fira XiNTCAT farà un sorteig d’un punt d’accés Wifi, l’aparell que està utilitzant l’associació per a les connexions. Creiem que és una bona manera d’introduir tothom en el món de les xarxes sense fils.